top of page

Op avontuur door het absurd grote, duizelingwekkende tijdschema van Van Onderen


24 uur lang de allerbeste underground van Nederland in een van de mooiste poptempels die ons landje rijk is, en dat maar voor 15 euro. Klinkt gek? Niet zo krankjorum als het tijdschema van de avond. Pakweg 85 bands verspreid over drie podia. Duizelingwekkende getallen, precies hoe een underground-wiskundeformule (24 hour party people!) eruit moet zien.

De dag wordt geopend worden door Kasper Vogelzang zijn Gevelexpositie in de grote zaal, waarna The Avonden aansluitend speelt en TBC en Robbie De Shelby de bandjesmarathon in de andere zalen af zullen trappen. Vervolgens zal de middag/avond/ochtend/middag heen en weer slingeren tussen (om maar wat te noemen) heupwiegende bands als Goodnight Moonlight, Yuko Yuko en Torii tot intense duisternis bij The Sweet Release of Death en The Lumes en uptempo rocknummers van Iguana Death Cult, The Homesick, Korfbal en Lookapony. Dat is ongeveer 8/85e van alle pracht en praal die de 24 uur te bieden hebben.

Muzikale schatkist

Niet alleen muzikaal kun je je lol op, er zullen ook labels aanwezig zijn, fanzines te koop, kunst te bewonderen en worden er workshops en presentaties gegeven. Bovendien vormt Van Onderen een schatkist aan ingenieuze bandnamen. The Ik Jan Cremers, The Intergalectic Gelectic Gelectual Electrical Beatle-Funkels, Jacco Weener, Paralympics, Noodle Bar en Chrustenunie. Er zijn honderden manieren om jezelf door de line-up en het tijdschema heen te wurmen, check alle namen en hun speeltijden hier!

Van Onderen begint 7 januari om 12:00 uur 's middags en eindigt om 12:00 uur op 8 januari.


Featured Posts
bottom of page