top of page

In première: de bijzonder aanstekelijke ruimteavonturen van Reiger bij het nummer Complicated


Als je wordt gevraagd om de videopremière voor Reiger te doen, dan hoef je daar niet lang over na te denken als The Daily Indie zijnde. Door de bandnaam gaat er misschien nog niet direct een belletje rinkelen, maar je weet dat het goed zit als je leest dat Mathijs Peeters (onder meer van Gasoline Brothers en Sandusky) achter dit nieuwe project zit. Op 23 september kwam de debuut-EP Number One uit van Reiger, aan The Daily Indie de eer om de video van Complicated in première te laten gaan.

Na al vijftien jaar in het vak te zitten, is het wel duidelijk dat Peeters inmiddels weet hoe een goed nummer in elkaar steekt. Na in een berg aan bands te hebben gespeeld, vond hij het in 2015 tijd worden voor een soloproject, om het eens helemaal zelf te doen van voor tot eind. Hij heeft de tijd genomen om te schaven en te veilen aan zijn vijf nummers tellende debuut-EP. Zoals hij al zei in een interview met 3voor12 Utrecht: “Ik had heel erg de behoefte mijn lompe kant te laten zien, terwijl het soms juist weer poppy klinkt.” Wat dat betreft is hij geslaagd in zijn missie!

Gevaarlijk lekker

Het is ingewikkeld om Complicated te beschrijven, vooral omdat het een gek en moeilijk aanstekelijk nummer is. Er zijn meerdere riffjes en melodieën die met elkaar de strijd aangaan, om zolang mogelijk in je hoofd te blijven hangen. Het is bluesy, ruw, catchy en (on)gepolijst tegelijkertijd. Peeters weet je te verleiden met mooie, aantrekkelijke harmonieën en een uiterst zorgvuldig gebalanceerde sound, maar trekt je net zo hard aan je enkels het diepe in. Een gevaarlijke lekkere mix.

Maar genoeg gepraat, tijd om te luisteren en Reiger hier te volgen op Facebook. Later dit jaar speelt Peeters overigens met zijn live-band samen met K’s Choice en The Posies, aanstaande zaterdag in EKKO met onze vriendjes van Mozes And The Firstborn.


Featured Posts
bottom of page